Sportief nieuws
View this email in your browser

Interclub - update

Beste tennisvrienden,
Beste leden,


 
 

Na het kampioenenweekend van vorige week waren het terug een hoogdagen op TC Nobel. De regen heeft ons wat parten gespeeld maar dit kon niks van de spanning en de pret wegnemen. Met 2 finales van Oost-Vlaanderen was het uitkijken naar een tweede kampioen in Nobel. 

Op zaterdag jaagden de Heren 25/7 met kapitein Pieter Bruggeman naar hun eerste titel. Pieter, mits een felbevochten derde set, zorgde samen met Tim, Joost en Dries voor een verdiende 2-2 tussenstand na het enkelspel. De duo's Wim/Piet en Guido/Dries zorgden elk voor een winstmatch waardoor de bordjes op een 3-3 eindstand stonden. De gewonnen sets beslisten met een 6-7 finaal in het nadeel van onze Nobelaars. Dit was voor deze ploeg de tweede interclubeditie en gelijk werd de finale behaald. Aan dit tempo strijden ze volgend jaar ongetwijfeld op Belgisch niveau. 

Op zondag stonden de kampioenen van 2018 terug in de finale. Eén klein detail, dit jaar 2 reeksen hoger dan vorig jaar. Dat de Heren (4 spelers) 2 met kapitein Filemon Taghon terug in de finale stonden kon als een heuse stunt gezien worden. Hun wedstrijd werd aangevat op TC Nobel maar moest na een intense regenbui van 10' verder gezet worden op de velden in de Sportlaan. Ook hier was het spanning troef. Ondanks het grote puntenverschil zorgden Baziel, Filemon, Tim en Jarne voor een 2-2 tussenstand met een gelijk aantal sets maar 1 game minder gewonnen. Veel dichter kan het dus niet zitten. Filemon/Jarne en Tim/Arne gingen voor de winst in het dubbelspel maar dit bleek een brug te ver. Met twee tegenstanders met telkens 30 punten meer werd er nog een set binnengehaald maar de titel moest met overlaten aan De Zilveren Klomp. Ondanks het verlies kan men met een ongelofelijk opgeheven hoofd de interclub afsluiten. Volgend jaar zal het er ongetwijfeld terug op zijn.

 


En na 3 finales van Oost-Vlaanderen is het nog niet gedaan. Een vierde finale, op de velden van TC Nobel, zit eraan te komen volgende week zaterdag 22 juni.
De heren 35/4 met kapitein Martin Devreese hebben op zaterdag ook hun wedstrijd binnen in de tennishal moeten afwerken. En dit bleek geen slechte zaak te zijn. Diedrick, Filip, Tom en Alexander zorgden voor een comfortabele 3-1 voorsprong na het enkelspel. Wegens enkele afzeggingen werden er 2 onuitgegeven dubbel opgesteld maar deze bleken veel te sterk voor de tegenstander. Bart/Filip en Luc/Alexander zorgden voor een over verdiende 5-1 overwinning waardoor we in de volwassenen interclub dit jaar een vierde finalist van Oost-Vlaanderen hebben. Een ongezien succes!

Volgende week zaterdag vanaf 14:00h wordt de laatste finale bij de volwassenen op TC Nobel aangevat tegen TC Racso. Diedrick Snoeck, Tom Deschoemacker, Filip Van De Velde, Alexander De Knock, Bart 't Kint, Luc Sanders, Frederik Vandenheuvel,  Chris Mestdagh en kapitein Martin Devreese rekenen op heel wat steun komende zaterdag. Zoals bij alle andere finales gaan we nu terug om 16:00h een traktatie geven van de club voor alle aanwezig supporters.  

Planning zaterdag 22 juni vanaf 14:00h

  • Finale : Heren 35/4 met kapitein Martin Devreese 
  • Voor alle supporters een gratis drankje om 16:00h
 

 

 


Ook bij de jeugd was het spanning troef en hebben 2 ploegen hun wedstrijd afgewerkt. 
De U9/2 met kapitein Arthur De Witte hebben hun halve finale met 2-1 nipt verloren. Arthur en Cyril zorgden voor een 1-1 na het enkelspel maar de dubbel was er teveel aan. Een halve finale is een zeer puik resultaat!

De meisjes U11/3 met kapitein Stien Tallieu hebben afgelopen woensdag ook hun halve finale afgewerkt. Ook hier heeft het dubbelspel de doorslag gegeven maar dan in een zeer spannende super tie-break. Met een 10-7 uitslag kunnen Stien en Hannelore waarschijnlijk met een beetje spijt maar toch met zeer veel trots het strijdtoneel verlaten.  

Planning jeugdinterclub : halve finale jongens U15/1 met kapitein Arne Persyn op dinsdag 25/6 om 13:00h.

Hopelijk tot zaterdag voor het volgende vuurwerk op TC Nobel! 


Met sportieve groeten,

Uw bestuur

 
        
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list