Sportief nieuws
View this email in your browser

Interclub - update

Beste tennisvrienden,
Beste leden,


 


Er was vuurwerk voorspeld en we hebben het ook gekregen. We hebben terug een kampioen van Oost-Vlaanderen in onze rangen bij de volwassenen! In de reeks Heren 7 had kapitein Vincent Coryn zijn mannen op scherp gezet. Na een verlieswedstrijd tegen opponent "De Vallei" in de poules waren ze gebrand op revanche en zouden ze de finale winnen. Na een 4-2 tussenstand na het enkelspel hadden ze genoeg met 1 overwinning bij de dubbelwedstrijden. Als kers op de taart wonnen ze alle dubbelwedstrijden en konden bij deze een schitterende 7-2 overwinning optekenen. Een feestje kon bij deze dan ook niet uitblijven. Proficiat aan de kampioenen : Jonathan Steurs, Milan Schuermans, Nicolas Neirinck, Vincent Coryn, Louis Neirinck, Henri Desmet, Frederik Vancauwenberghe, Pieter Coryn, Maarten Devreese en Anthony Vancauwenberghe.
 

  

 


En mogelijks beperken we ons dit jaar niet met dit ene kampioenenfeestje. Komende zaterdag en zondag kunnen we de tennisliefhebbers terug 2 finales van Oost-Vlaanderen en 1 halve finale aanbieden op onze velden van TC Nobel!

De Heren 25/7 met kapitein Pieter Bruggeman kon zaterdag de halve finale winnend afsluiten met een 4-2 overwinning tegen TC De Scheldedreef en kan dus uitkijken op een finale.
De Heren (4 spelers) / 2 met kapitein Filemon Taghon (de kampioenen van BelgiĆ« 2018) zijn er terug in geslaagd de finale te bereiken. Met een overdonderende 4-0 na het enkelspel tegen TC Topspin was de zege een feit. 
De Heren 35/4 met kapitein Martin Devreese moet nog 2 hindernissen nemen. Zaterdag werd hun 1/4 finale winnend afgesloten teen TC Eeklo met 4-2 en kunnen zich klaarmaken voor de halve finale.

Planning zaterdag 15 juni vanaf 14:00h

  • Finale : Heren 25/7 met kapitein Pieter Bruggeman
  • 1/2 Finale : Heren 35/4 met kapitein Martin Devreese 
  • Voor alle supporters een gratis drankje om 16:00h
Planning zondag 16 juni vanaf 10:00h
  • Finale : Heren (4 spelers)/2 met kapitein Filemon Taghon
  • Voor alle supporters een gratis drankje om 11:00h


Naast al deze overwinningen hebben enkele ploegen afgelopen WE  en week hun meerdere moeten erkennen in hun tegenstander. Elk van deze ploegen kunnen op hun beurt allen terugkijken op een zeer geslaagde interclubcampagne waarbij ze kwart of halve finale wisten te bereiken.
De dames 35/3 met kapitein Fabienne Boerjan verloor van een sterk TC Evergem met 5-1. Een mooie kwartfinale als eindresultaat mag gezien worden.
De dames 2 met kapitein Christy Van Landschoot heeft nipt de duimen moeten leggen met een 3-3 (wedstrijden) en 6-7 (sets) eindstand. Ondanks een zeer sterk enkelspel afgesloten met een 3-1 voorsprong waren de dubbelkoppels van TC Kangaroos Aalsterse een onoverbrugbare klip. De halve finale was het eindstation.
De dames 3 met kapitein Ellen D'Hooghe is met een 4-2 einstand de boot ingegaan tegen TC Den Bruel. Na een 2-2 in het enkelspel kon het nog alle richtingen uit. Een spannende eindstrijd werd het waarbij Vere Acket en Berith Steyaert hun dubbel met 12-10 in de super tie-break verliezend moesten afsluiten.  Ook deze dames sluiten hun campagne af met een halve finale!
De dubbel heren 60 met kapitein Emiel Wuyts hebben afgelopen dinsdag een 0-4 nederlaag moeten optekenen tegen KTC Beukenhof. Een ploeg die afgelopen 3 jaar onafgebroken kampioen van Oost-Vlaanderen is geweest. De 1/8 finale werd het eindstation.

 

 


Ook bij de jeugd was het spanning troef en hebben 4 ploegen hun wedstrijd afgewerkt. 
De meisjes U13 met kapitein Flavie Taghon hebben hun laatste wedstrijd in de eindronde poule met heel veel overwicht afgesloten. Dankzij deze 3-0 overwinning hebben ze de campagne afgesloten op de tweede plaats. 
De jongens U15/1 met kapitein Arne Persyn hebben TC Heusen opzij gezet met een 2-1 overwinning dewelke ze afgedwongen hebben in het dubbelspel met een overdonderende 6/2 - 6/0 overwinning. Zij spelen hun halve finale op TC Nobel op 22/6 om 10:00h.
De meisjes U13/2 met kapitein Estelle Vancoppenolle heeft een 0-3 moeten optekenen tegen TS Kenta.  In dezelfde eindronde poule als de andere meisjes hebben ze de 5 plaats in de wacht kunnen slepen.
De jongens U11/1 met kapitein Stan Rutsaert hebben met 2-1 de duimen moeten leggen tegen TC Tennisdel Genk. Na de 1-1 in het enkelspel werd een spannende dubbel afgesloten met 4/1 - 4/3 (4). 

We kunnen stellen dat het TC Nobel interclub seizoen kwa resultaten mag gezien worden. Met jeugd en volwassenen die elk op hun beurt het tot de finale eindstrijd kunnen en met alvast 2 titels op zak kunnen we alleen maar fier zijn.

Op naar volgend WE voor het volgende vuurwerk! 


Met sportieve groeten,

Uw bestuur

 
        
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list